Trump hotar angripa Syrien med ”trevliga, nya smarta missiler” utan att veta säkert vem som är skyldig

Att USAs president Donald Trump twittrar om ett förestående angrepp med ”trevliga, nya och smarta missiler” mot Syrien är kanske inte så konstigt fastän det är ett makalöst korkat beteende. Tweeten ovan har också en annan skrämmande information. Den har 164770 likes. !!!

Ännu mer frapperande är att Trump lika lite som Storbritanniens May eller Frankrikes Macron med säkerhet kan veta att det är Syriens arme som spridit giftgas i rebellområden. Ett sådant dåd är fullständigt ologiskt då syriska armén redan är där och i stort sett har vunnit mot rebellerna. Den enda rimliga förklaringen till detta brott är att rebellerna ligger bakom dådet för att får Assad att framstå som en galning och mördare.
Med tanke på hur dessa rebeller spränger sina egna i luften i självmordsangrepp så är det också mer sannolikt att de ligger bakom.

Att västvärlden hysteriskt gapar om att bestraffa Assad visar bara hur illa det kan gå om man inte har klargjort vem som gjort vad.

Ett på falska grunder provocerat angrepp som är ytterst hotfullt mot världsfreden iscensatt av en mer eller mindre vapengalen världsledare och då menar jag Trump. Det är vad vi har att se fram emot.

Börje Peratt

 1. borjeperatt

  Idag kommer Margot Wallström med en kommentar som av Sveriges Radio rubricerats: Wallström: Svårt stoppa militärt angrepp

  I går la Sverige fram ett förslag i FN om att FN:s generalsekreterare ska skicka en särskild nedrustningsgrupp till Syrien för att förhandla om en tidtabell för att avveckla alla kemiska vapen. Enligt Margot Wallström togs förslaget emot positivt, även om det inte blev något beslut.

  – Vi har försökt att komma med förslag som skulle kunna åstadkomma det man säger sig vilja åstadkomma med en militär insats och det är ju att få slut på kemvapenanvändningen, säger Margot Wallström.

  Kan man vara säker på att det verkligen var kemiska vapen som användes i Syrien?

  – Nej, det arbetet behöver också göras, och nu är ju OPCW på plats för att konstatera vad var det för slags vapen som användes och förhoppningsvis också kunna konstatera alla fakta kring den här attacken.

 2. Pingback: Trump you are the Monster! – Trump du är Monstret | Börje Peratt - Utblick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s