Född i Tyskland deporteras på livstid till ”ursprungsland” pga associering till terrorism

Två misstänkta terrorister ska deporteras från Tyskland på livstid. Foto: Ralf Hirschberger/AP/TT.

Deutsche Welle (DW) Germany’s international broadcaster rapporterar att två misstänkta terrorister ska deporteras från Tyskland på livstid. (Svt 23 MARS 2017). De är inte åtalade eller dömda utan det räcker med att man hos dem har funnit ISIS material och vapen och att de har uppvisat radikalisering med risk för en terroristattack riktad mot tyska folket.

Boris Pistorius, socialdemokratisk inrikesminister i delstaten Niedesachsen uttalar sig om åtgärden på en presskonferens och menar att det bara är några små formaliteter innan sådan deportering får en ”rättslig grund”. Det är en extraordinär åtgärd och bryter mot grundläggande juridisk praxis. Här kastar man således ut personer som genom sin födsel ska kunna betrakta Tyskland som hemland men som har ett etniskt ursprung i ett annat land. Konsekvenserna av detta är att medborgarskapet kan upplösas om man anses utgöra ett hot mot sitt hemland.

Pistorius diskuterade dessa tankegångar redan 2013. Rechtsextreme Unschuldslämmer

Tyskland har därmed närmat sig ett krigstillstånd med extrema lösningar där effekterna av detta beslut kan få långt gående följder. Den svenska modellen att vi tar hem inte bara radikaliserade utan människor som brutit mot lagen och som krigat för ISIS, är långt från det, enligt Pistorius ”nya försvar för rättsstaten” som detta ska vara tecken på.

Tysk domstol har således för första gången givit klartecken till att två misstänkta terrorister ska deporteras på livstid från landet – trots att de är födda i Tyskland och trots att de inte är dömda för något brott.

De två männen, 22 och 27 år gamla, var kända för islamistiska kontakter och hos dem hittade man bland annat en IS-flagga och ett laddat vapen. Men man har inte kunnat binda dem till någon planerad terrorhandling och något åtal har inte väckts men de klassas som farliga.

Om man nu upptäcker genuina tyskar med långt gången släkthistorik i Tyskland vart ska man deportera dem? Typ en tysk Breivik. Låsa in dem på livstid utan rättegång?

Tillvägagångssättet reser många frågor om än också förståelse

Beslutet strider mot en rad artiklar i de mänskliga rättigheterna. Även om beslutet motiveras av ett försvar för människor boende i Tyskland så är det ett desperat beslut. Stora delar av opinionen tycks ge det stöd och inte blir det mindre efter attacken i London igår. Det är samtidigt en signal till immigranter i Tyskland att ägnar du dig åt intressen som vi uppfattar som hot mot landets och folkets säkerhet så ryker både medborgarskap och hemvist i Tyskland.

Börje Peratt
Festnahmen bei Razzia in Salafistenszene
NPD will Ausländer deportieren 1 dec 2013

Two German-born terror suspects to be deported from country

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s