Hillary Clinton USAs nästa president?

Hillary Clinton väntas på söndag 12 april tillkännage beskedet att hon ställer upp för Demokraterna i presidentvalet 2016. På måndag väntas det republikanska hoppet Marco Rubio ge sitt besked.

Andra möjliga republikanska kandidater är Floridas guvernör Jeb Bush, son till en president George Bush och bror till en annan president George Bush.
Också Wisconsins guvernör Scott Walker nämns som ett möjligt namn om vem som blir republikansk kandidat.

USA Förväntningarna har varit höga redan i åratal på att Hillary Clinton ska ställa upp på nytt efter förlusten mot Barack Obama 2008.

Clinton uppges har byggt en kampanjstab i Iowa i all tysthet och förra veckan läckte det ut att hon hyrt utrymmen för en kampanj­byrå i Brooklyn i New York.

Clinton blev nationellt känd som hustru till president Bill Clinton. Efter sin tid som USA:s första dam gick hon själv med i politiken och satt som senator för New York från 2001 till 2009. Hon var USA:s utrikesminister från 2009 till 2013, men avgick på egen begäran 2013.

Den sittande vicepresidenten, Joe Biden, har nämnt att han kan tänkas ställa upp, men få verkar ta det på allvar. Med undantag för Biden, överträffar den 67-åriga Hillary Clintons politiska erfarenhet alla andra kandidaters, oavsett parti.

En för många försvårande omständighet är att Hillary Clinton stöder GMO och därmed Monsanto. Man kan från det utan större risk utgå från att Monsanto ger ett starkt kampanjbidrag till HC.

Hillary Clinton says she supports GMOs

Börje Peratt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s