sPUTINik den nya ryska statsmaffiakanalen

Sputinik statsmaffiahub

Sputinik statsmaffiahub


13 november 2014 lanserade den nya ryska statsmaffiakanalen SPUTNIK worldwide i Moskva. Detta Putins propagandaministierium styrs av Dmitry Kiselev som berättade för en publik i Moskva att Sputnik [SPUTINik] skulle fungera med ”multimedia hubbar” med mellan 30 till 100 anställda. För att förstå syftet och ana oss till rörelsefriheten för dessa anställda ska vi först presentera generalen.

Dimitrij Kiseljov (ryska: Дмитрий Константинович Киселёв, född April 26, 1954 i Moskva) är en rysk propagandist i Putins knä som utger sig för att vara journalist. I december 2013 utsågs han av Rysslands president Vladimir Putin till chef för den nya officiella ryska regeringsägda internationella nyhetsbyrån Rossija Segodnja, en 2.300 personer organisation som består till stor del av den tidigare RIA Novosti nyhetsbyrån och kortvågs radiostationen Rysslands röst. Han är även biträdande chef för den ryska statliga televisionen VGTRK.

Hans uttalande under 2014 Krim krisen vittnar om en ytterstahögerfalk, demokratifientlig, och respektlös mot avvikande. Han är ökänd i väst för sin homofobiska attack på homosexuella. Priset tar nog uttalandet om USA under Krimkrisen 2014.

Ryssland är det enda landet i världen som kan förvandla USA till radioaktivt damm. (Dimitrij Kiseljov)

Han anser sig vara liberal då han ”står ut” med sina motståndare. Den sista kommentaren är dock en fråga om tålamod som har en kort sträcka. Nu är han bas över en propagandaapparat som bör kunna genomskådas av alla utanför Ryssland. Men det vi ser är något otäckt.

PUTINS växande skräckvälde liknar NaziTysklands uppbyggnad. Då konfiskerades Judarnas egendom idag konfiskeras många framgångsrika affärsmäns företag.

Putin Rysslands ”Gudfader”
Med hjälp av en Putinkontrollerad hemlig polis och militärmakt, domare och åklagare kan han ta sig titeln ”Gudfader” över Ryssland.

Med kunskap om att denna slags människa blir hungrigare ju mer makt han får är faran överhängande för att Putintentaklarna sprider sig inte bara in i Ukraina.

Putins välde är tragiskt för Ryssland och för världen.

Journalister i världen över förena er mot detta hot mot yttrandefrihet, demokrati och att få välja sitt eget liv.

Börje Peratt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s