SVT Text torgför svininfluensapropaganda

Nyhetsredaktionen Rapport vid Sveriges Television har beställt en enkät av sifo som visar att förtroende för vaccinering mot influensa har sjunkit med 21% bland svenska folket.

Statsepidemiolog Annika Linde som i SVT oemotsagd fick basunera ut skrämselpropagandan 2009 om svininfluensan får återigen göra sin röst hörd menar att det är inte så konstigt idag.

”Det finns ingen hotbild nu” säger hon. Nej! Det fanns ingen hotbild 2009 heller.

Bluffen

H1N1-utbrottet jämförs av kritikerna med en hoax. Med tanke på hur många som tidigt slog larm om bluffen är det märkligt att Annika Linde och SVT fortfarande pratar i termer om ”utbrottet” (2009) som en pandemi.

Det var aldrig en pandemi! SVT Text TV och Smittskydsinstitutet tycks fortfarande vara i händerna på läkemedelsindustrins propagandamaskineri.

Annika Linde får också obemött tillfälle att marknadsföra det nya vaccinet som då inte ska vara lika farligt som det vaccinet som orsakat narkolepsi och som tvingat unga in i en medicinering värre än det tyngsta narkotikamissbruk, något som hon ”tror kan ha påverkat inställningen till vaccinering”. Ja det är väl ett understatement. Men nu påstår hon återigen oemotsagd att ”Vaccinet är att lita på” .

Min oro rör inte H1N1 utan att Smittskyddsinstitutet och Annika Linde var med och marknadsförde ett vaccin som lett till så svåra skador som orsakat så många förstörda liv och att hon sedan fortfarande i SVT får fritt utrymme.

Den gravade hunden som återkommer i olika muterade former är  oroväckande.

Hur kan läkemedelsindustrin styra SVT och Smittskyddsinstitutet? Det måste vara mycket starka krafter bakom!

Man kan se det som en täckt marknadsföring och då är denna enkät ett steg att försöka återskapa förtroendet. Det är fortfarande 36 % som kan tänka sig att vaccinera sig. En ganska hög siffra givet katastrofen. Så nu kommer det att satsas på att återställa förtroendet. Här blir SVT Text en viktig del genom att ständigt tjata in ”pandemin” som aldrig var en pandemi.

Om SVT ska motsvara kraven för objektivitet och mångfald skulle enkäten även ha kommenterats av dem som anser att Smittskyddsinstitutet har misslyckats och svikit sin uppgift. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s