Sarah Palins dödslista

Har Sarah Palin ansvar för vansinnesdådet då en 22-årig man öppnade eld, dödade sex personer direkt och skadade bland annat en amerikansk toppolitiker.

Sarah Palin har både på sin hemsida och på Facebook lagt upp denna ”dödslista”. Här finner man en USA karta med hårkorssymboler från ett gevärssikte som visar var de utsedda personrna, elimineringsobjekten finns.

I sin retorik använder hon vapenterminologi ”ladda om” (reload), ”jaktmål” (target) och eliminering som oförblommerat manar till handling.

Kartan är en anvisning, lika tydlig för Palins följare och uppenbar som de hemsidor där al Qaida uppmanar sina följare att likvidera utvalda offer.

Nu skyndar företrädare för svenska media till och på Newsmill anser Janerik larsson att det är ett skamgrepp att anklaga Palin för det inträffade. I aktuellt hävdar en utsänd reporter att ingen har påstått att Sarah Palin är skyldig till morden i Arizona. Nej hon har kanske inte beordrat dem men har hennes uppmaningar orsakat dem? Varför har uppmaningen nu tagits bort från Palins hemsida? Jo därför att många anklagar Palin som uppviglare.

Sarah Palin har själv hamnat i skottlinjen för sina uttalanden och stor uppmärksamhet riktas mot hennes del i attentatet.

Palin retorik börja slå tillbaka mot henne själv också i hennes påhopp på Assange: ”Assange är inte en ”journalist” snarare en ”redaktör” för al-Qaidas nya engelskspråkiga tidskrift… Han är en anti-amerikansk agent med blod på sina händer.” (slut Palin citat)

Palins ”dösdslista” och uppmaning till sina följare att rikta in kikarsiktet på bland annat den nu allvarligt skottskadade demokraten Gabrielle Gifford visar att Sarah Palin inte drar sig för en retorik som kan uppfattas som att uppmana till mord. Amerikanska bloggar och chatforum är fulla av ordalydelser där Sarah Palin vadar i lögner och har blod på händerna. I Sverige försöker man bortförklara hennes och Tea Partyrörelsens inblandning med mer eller mindre desperata förklaringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s