Självmordsbombaren i Stockholms julhandel

Taimour Abdulwahabs, du flydde krigets Irak, kom till Sverige, blev svensk medborgare och din familj bosatte sig i småländska Tranås. Du växte upp i Astrid Lindgren land, svenska sagolandets hjärta. Du skapade egen familj och fick tre barn. Du gavs alla möjligheter att bygga ett liv men valde att bli förbannad på en konstnär och hans skämtteckning.

En tradition att rita satirer som väst har använt sig av i århundranden retar dig så till den milda grad att du startar krig mot Sverige. Istället för att vårda din hustru och dina barn tar du med dig krigsdårens fanatism och förbereder terroristangrepp mot helt oskyldiga människor.

Du sätter på dig bomber och åker upp till Stockholm. Mitt under julhandeln spränger du dig själv i luften där din nu ångestfyllda förvirrade själ irrar omkring mellan helvete och jord. Du lär i alla fall inte komma till en himmel med ändlösa promiskuösa jungfrur och vin som hälls i din öppna mun.

Det är ju rätt meningslöst eftersom både magen och lustpaketet är bortsprängda. Ändå hade du en plan att skaffa dig en extra hustru så troheten mot din fru var redan noll.

Det finns nu framför allt fyra människor som du har övergivit som står där med uppspärrade ögon och fattar ingenting. Mamman till dina tre barn. Vad ska hon förklara ditt vansinnes dåd med. – ”Jo barn, ni förstår vi flydde från krig men pappa blev förbannad på något som en svensk ritat och skulle spränga några helt vanliga och fredliga människor i luften men dog själv.”

Med tanke på etiketteringsproblem och oron för adekvat terminologi som diskussionen kring hedersvåldet startat är det fråga om vi kan kalla dådet terrorism utan att därmed bli kallade rasister.

Jag föreställer mig trots allt att detta är ett galningsverk och det har inte med organiserad terrorism att göra i alla fall inte i genomförandet. Oavsett du hade medhjälpare och finansiärer hade du inte din gud med dig.

Likväl tragiskt och Sverige har förlorat ännu en oskuld. Men framför allt står en familj utan sin far. Och det slutar i en intern familjetragedi.

Dessutom orsakar dådet en allvarlig spricka i förtroende för de som invandrat från denna del av världen. Det problemet blir en utmaning för det svenska samhället och de muslimer som inget hellre vill än att skapa ett liv i fred.

LÄNKAR

SvD

Sveriges Radio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s