Dags för en kvinnlig Guru

 – Ljusets och frihetens gudinna.

Medierna rapporterar dagligen om kvinnoförtryck och övergrepp på barn i religioners namn. Islamiska Sharialagar, ondskans ansikte på jorden som jag berört tidigare sanktionerar mord

Islam borde anbefalla en andlig intifada mot allt som som stöder Sharia. Må ljuset utplåna detta mörker.

Påven Benedictus som vill ”rädda mänskligheten” från homosexualitet var helt införstådd i de omfattande sexualförbrytelser mot barn som pågick bland hans prästerskap. Men han gjorde ingenting för att rädda barnen och mänskligheten från pedofilerna i sina egna led.

I praktiken tar han inte barnens parti alls. Några kvinnor reste från USA till Vatikanen för att överlämna ett brev. De berättade i brevet om de sexuella övergrepp de blivit utsatta för av en katolsk präst. Istället för att bli mottagna och få en ursäkt kastades de ut. En nioårig flicka som våldtagits av sin styvfar blir bannlyst tillsammans med sin mor för att de gjort abort men styvfadern går fri.

Må ljuset upplysa den katolska kyrkan som för länge sedan diskvalificerat sig för sin roll. Rensa ut det gamla och renovera hela systemet. Celibat funkar uppenbarligen inte.

Bibelns gamla testamente förespråkar Judarna som Guds folk och ger dem i texten rätt att döda och köra bort oskyldiga människor från sina boplatser. Det har medfört att de inte anser sig behöva respektera andra folkslag. Vilket de också visat.

Frågan är om förintelsen kan försvara dem deras agerande idag. På sätt och vis åtminstone förklara men inte försvara. Västvärldens folk svek dem då och det sveket kommer man aldrig att glömma. Men Palestinierna har inte varit inblandad i detta svek. De råkade bara bo i Palestina då USA och FN beslöt att ta deras land och ge det till judarna. Må ljuset försona judar och palestinier.

Det finns alldeles för många sekter och kulter som använder sig av Guds ord och vilseför sökare. De söker Gud och förlorar sig själva i hjärntvätt och hot. 

Vad som behövs är en andlig upplysning. Något i Jesus, Dalai Lamas, Gandhis och Buddhas anda och Moses lagar håller ännu. En ny eklektisk väckelse som tar hänsyn till det goda i olika filosofier och är baserad på det omhändertagande och allas lika värde. Där öppenhet, rättvisa, fred och dialog är målet. För ärligt talat utan tro blir det nog ett enda stort kaos. Men Gud bevare oss för en ny ärkereaktionär rörelse i vilken fundamentalistisk form den än tar sig.

Dags för en kvinnlig Guru på scenen.

Nobels fredspristagare från Iran Shirin Ebadi. Aung San Suu Kyi en burmesisk Gandhi. En frontfigur som Golda Meir, en barnens beskyddare som Moder Teresa och en Oprah. Med dylika kvinnor i en världsregering skulle den verkliga kampen mot kvinnoförtryck och barnövergrepp kunna starta.

En gemensam symbol skulle kunna vara Frihetsgudinnan ”Libertas” som har sitt ursprung i romersk mytologi och därför står fri.

Ops! såg att det nu finns ett EU parti som tagit namnet Libertas Intressant. Undrar hur de ställer sig i de frågor som diskuterats här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s