Ekonomikris orsakas av krig

Den ekonomiska kris som idag (oktober 2008) är på väg att sänka världen kopplas inte för en sekund ihop med Bush och USA´s 3:e världskrig.

Är det nån som tror att krig är gratis? Är det nån som tror att soldater är produktiva eller att vapen bidrar till uppbyggnad? Visst finns det dom som i det korta loppet tjänar på krig. Vapenhandlarna och de som är korrumperade och bygger upp egna förmögenheter tack vare krig. Men dessa krigsprostituerade (affärsmän som tjänar på krig) är ett fåtal. Övriga världen får lida.

Varför skulle Saddam Hussein dödas medan Kim il sung och ett antal andra diktatorer världen över får härja? Att majoriteten av USA´s befolkning gick in i ett pöbelstadium efter 11 september är inte så särskilt konstigt.

Den arrogans som USA´s Bushregering och befolkning visat upp under en lång tid innebär nu lidande för alla. Ur detta kommer förhoppningsvis en ny vakenhet. Ny insikt.

Hoppa av alla krigsengagemang.

Må Barak Obama vinna presidentvalet.

När mörkret är som värst är ljuset som närmast.

Det kan vara värt att påminna om att då USA gick in i Irak var det väldig många inte bara i Danmark och England utan även i Sverige som stod på pöbelns sida. De flesta har vaknat till insikt. Men hur ser man på orsakerna till den ekonomiska världskrisen idag. Plötsligt är det inte USA och USA bankernas fel utan Europas. USA och flera av Europas länder är på rasande fart iväg mot en ekonomisk katastrof. Man blundar för det och snart börjar länder gå i konkurs.

USA dollarn rasar! Gissa varför. Hur länge kan man trycka pengar innan också det systemet kraschar? Med de enorma statsskulder som ny byggts upp så borde flera länder närma sig statsbankrutt.

Ett resultat av detta torde bli att en ny slags ekonomi växer upp utanför bankerna och utanför regeringarnas kontroll. Vad händer då? Och hur går det med hela Europrojektet?

Börje Peratt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s